smrk, borovice, modřín, jedle, topol, lípa
dub, buk, bříza, habr, akát a dřeva ovocných stromů
různé typy dřev
odřezky, směsi apod.
dle potřeby nabízíme různé typy dřev, které jsou vhodné pro uzení.
Dřevo na uzení a grilování používáme z veškerých běžných ovocných stromů a listnáčů, jako jsou, akát, dub, buk a jalovec.
Dub a olši je nutno zbavit kůry. Maso může dostat nahořklou, nebo nakyslou příchuť, přičemž u dubu i přesto hrozí vysoký obsah tříslovin.
Broskvoň | - nasládlá, dřevitá chuť - většina druhů masa |
Hrušeň | - mírně sladká, dřevitá chuť - drůbež, pernatá zvěř, vepřové maso |
Jabloň | - mírně nasládlá, těžší ovocná chuť - hovězí maso, drůbež, vepřové maso, šunka |
Moruše | - sladká vůně připomínající jablko - hovězí maso, drůbež, vepřové maso, šunka |
Švestka | - jemná a sladká chuť - většina druhů masa |
Třešeň | - nasládlá, ovocná chuť - většina druhů masa |
Vlašský ořech | - velmi těžká, kouřová chuť - červené maso, zvěřina |
Názory a zkušenosti na konkrétní dřeviny se mohou lišit, v závislosti na druhu uzení, a typu udírny.